Σοβαρότατες ενδείξεις για εμπρησμό στη φωτιά στους Αμοργιανούς « Aitoloakarnania 247

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

ΤΟΠ NEWS

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Σοβαρότατες ενδείξεις για εμπρησμό στη φωτιά στους Αμοργιανούς

Κατηγορία Βάλτος στις   9:30 μ.μ.  |  Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017



Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά σε εξαιρετικά δύσβατη περιοχή στους Αμοργιανούς του δήμου Αμφιλοχίας όπου το πρωί επιχείρησαν Πετζετέλ και όπου τώρα βρίσκονται πεζοπόρα τμήματα με 21 άτομα από την Π.Υ. της Αμφιλοχίας και της Άμφισσας.

Το καινούριο στοιχείο που υπάρχει είναι πως, παρότι η προανάκριση συνεχίζεται από την Π.Υ. Αμφιλοχίας, υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις για εμπρησμό αφού πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο ταυτόχρονα μέτωπα που άναψαν με διαφορά 20 λεπτών αντικριστά στο βουνό και με προφανή σκοπό να καεί ένα πολύ δύσβατο κομμάτι μέσα σε χαράδρα.

Η φωτιά εξακολουθεί να είναι σε πολύ δύσκολο σημείο και απέχει από το να χαρακτηριστεί ακόμη και υπό μερικό έλεγχο, ενώ έχει κάψει ήδη 150 στρέμματα δασικής έκτασης αλλά και χαμηλής βλάστησης, κυρίως πουρνάρια, δρύες και κουμαριές.

Τα άσχημα νέα είναι ότι δεν βοηθούν  οι άνεμοι οι οποίοι έχουν ενισχυθεί αλλά και πως η μπουλντόζα της Περιφέρειας δεν κατάφερε να δώσει πλήρη πρόσβαση στην περιοχή με αποτέλεσμα οι πυροσβέστες να προσπαθούν με αλυσοπρίονα να διανοίξουν μονοπάτια για να φτάσουν στο μέτωπο της φωτιάς.

Πηγή: agriniopress.gr


Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html