Βροχοπτώσεις ρεκόρ: Τι κατέγραψαν σταθμοί στην περιοχή του Αγρινίου-πιθανές νέες καταιγίδες « Aitoloakarnania 247

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

ΤΟΠ NEWS

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Βροχοπτώσεις ρεκόρ: Τι κατέγραψαν σταθμοί στην περιοχή του Αγρινίου-πιθανές νέες καταιγίδες

Κατηγορία Μακρυνεία στις   10:17 μ.μ.  |  Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

meteo-proeidopoisi
Άνθρωποι που ασχολούνται ερασιτεχνικά με τα μετεωρολογικά φαινόμενα και καταγράφουν τα μεγέθη τους και την πρόγνωση τους, μιλούν για πρωτοφανή νεροποντή στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου, που όμοια της έχει αρκετά χρόνια να εκδηλωθεί.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο παρά πέντε σώθηκε 73χρονος στο Χρυσοβέργι (ΦΩΤΟ)
Μετεωρολογικός σταθμός που βρίσκεται κοντά στον κόμβο του Παναιτωλίου (σ.σ. όπου υπήρχαν πολύ σοβαρά προβλήματα και πλημμύρες) κατέγραψε μέχρι πριν από λίγη ώρα 203,6 χιλιοστά βροχής, λίγο παρακάτω  από το ένα τέταρτο του μέσου όρου των βροχοπτώσεων μιας ολόκληρης χρονιάς!



Τα χιλιοστά της βροχής στην πόλη του Αγρινίου σήμερα Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, υπολογίζονται σε 145 και όσοι καταγράφουν-ασχολούνται με  αυτές τις μετρήσεις, λένε πως είναι ένα πολύ μεγάλο μέγεθος, ικανό να προκαλέσει καταστροφές, σε συνάρτηση βέβαια και με το γεγονός των αδυναμιών-ειδικών συνθηκών  σε κάποιες περιοχές, ή των αβλεψιών στους καθαρισμούς φρεατίων, ρεμάτων κλπ ή κακοτεχνιών σε έργα, κάτι που παρατηρήθηκε στον Δήμο Αγρινίου. Ο μέσος όρος των βροχοπτώσεων στο Αγρίνιο είναι στα 930 χιλιοστά τον χρόνο (μέχρι σήμερα είναι 856 το 2017), οπότε γίνεται αντιληπτός ο όγκος της καταρρακτώδους βροχής τις πρωινές ώρες.
Χρήσιμα στοιχεία θα μπορούσε να δοθούν από τον μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου που βρίσκεται στα Πανεπιστημιακά Τμήματα του Αγρινίου, αλλά από χθες Παρασκευή δεν λειτουργεί.




Οι προβλέψεις για τις επόμενες ώρες δεν είναι καλές, εκφράζονται φόβοι για νέες πλημμύρες και απαιτείται ύψιστος βαθμός εγρήγορσης από τους αρμοδίους. “Ότι νερό ήταν να απορροφήσει το έδαφος, το έχει κάνει. Μια δυνατή βροχή, είναι ικανή να προκαλέσει νέες καταστροφές”, λένε συγκεκριμένα αρμόδιοι της Πολιτικής Προστασίας που βρίσκονται με ένα τηλέφωνο στο χέρι και συντονίζουν συνεργεία σε διάφορες περιοχές.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατροπή αυτοκινήτου στην Αμφιλοχία! (ΦΩΤΟ) 
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Ο γαμπρός και η νύφη πήραν μια απόφαση που κάνει το γύρο του διαδικτύου – Δεν έμειναν στις σκέψεις! 
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html