Έργα στην Κλεισούρα: κατεπείγοντα από τον Δεκέμβρη με εγκατάσταση εργολάβου τον…Ιούλιο. « Aitoloakarnania 247

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

ΤΟΠ NEWS

Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Έργα στην Κλεισούρα: κατεπείγοντα από τον Δεκέμβρη με εγκατάσταση εργολάβου τον…Ιούλιο.

Κατηγορία Κλεισούρα στις   7:20 μ.μ.  |  Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Αποτέλεσμα εικόνας για Έργα στην Κλεισούρα

Ένα μόνιμο ερώτημα είναι στα χείλη των οδηγών που διασχίζουν την Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων στο ύψος της Κλεισούρας: πότε θα γίνουν οι εργασίες ώστε η κατάσταση στο οδικό δίκτυο να μην είναι τριτοκοσμική.

Στην κατ’ επίφαση (ούτως η άλλως) εθνική οδό στην Κλεισούρα ένα τμήμα έχει καταστεί μονόδρομος και ρυθμίζεται… με φωτεινό σηματοδότη. Πρόβλημα που προκλήθηκε από τις πλημμύρες του περασμένου Δεκεμβρίου που έκοψαν την Αιτωλοακαρνανία επιτείνοντας περεταίρω τον αποκλεισμό του Αγρινίου (που παρακάμπτεται… ευρέως από την Ιόνια Οδό).
Η απάντηση στο ερώτημα είναι πως ο εργολάβος για τις εργασίες αντιμετώπισης των κατολισθήσεων θα εγκατασταθεί περί τα τέλη Ιουνίου- αρχές Ιουλίου. Στην Ελλάδα των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων ένα έργο που προωθείται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος τον Δεκέμβριο καταλήγει να αποκτά εργολάβο τον Ιούνιο…



Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες πληροφορίες, ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία και ανάδοχος εταιρεία επελέγη μία από την Πάτρα με ποσοστό έκπτωσης 65% . Ο φάκελος είναι στο ελεγκτικό συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο , διαδικασία που θα κρατήσει 10 ημέρες λόγω του κατεπείγοντος .

Θυμίζουμε πως για το έργο, προϋπολογισμού 1.650.000€, η Περιφέρεια υποστήριξε πως ακολουθήθηκε μια πρωτόγνωρη διαδικασία για την επιλογή αναδόχου.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων εκπόνησε τη μελέτη για τη διευθέτηση των προβλημάτων που εκδηλώθηκαν έπειτα από τα πλημμυρικά φαινόμενα τον περασμένο Δεκέμβριο και την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018, η Οικονομική Επιτροπή προχώρησε στην έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού με την κατάταξη των εταιριών που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό.


Σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης, βάσει νόμου, δίνεται η δυνατότητα να κληθούν τρεις τουλάχιστον εργοληπτικές εταιρίες, ώστε να καταθέσουν προσφορές και να επιλεγεί η οικονομικότερη αυτών. Ωστόσο, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας επέλεξε να μην αποκλείσει κανέναν, γι αυτό και προτίμησε να απευθύνει προσκλήσεις σε όσες εργοληπτικές επιχειρήσεις διαθέτουν Πτυχίο από Β΄ Κατηγορίας και πάνω και δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Συνολικά, πληρούσαν τις προϋποθέσεις και κλήθηκαν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό 59 εργοληπτικές εταιρίες. Από αυτές, ανταποκρίθηκαν οι 17καταθέτοντας προσφορά.


Πηγή: agrinionews.g
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html