Πέθανε κορυφαίος επιχειρηματίας! « Aitoloakarnania 247

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

ΤΟΠ NEWS

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Πέθανε κορυφαίος επιχειρηματίας!

Κατηγορία Ελλάδα στις   8:00 μ.μ.  |  Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Πέθανε κορυφαίος επιχειρηματίας!
Ο Henry Sy, πρόεδρος της SM Investments, ενός από τους μεγαλύτερους ομίλους των Φιλιππίνων, πέθανε το Σάββατο το πρωί, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Ο Sy ήταν στην κορυφή της λίστας του Forbes με τους πλουσιότερους επιχειρηματίες των Φιλιππίνων για έντεκα συνεχή χρόνια. Τα καθαρά του κέρδη υπολογίζονται στα 19 δισ. δολ. όταν πέθανε, και αποτελούσε τον 53ο πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου.

O 94χρονος πρώην μετανάστης από την Κίνα έχτισε μια τεράστια επιχειρηματική αυτοκρατορία στο λιανικό εμπόριο, στην ακίνητη περιουσία και τις τράπεζες. Η SM Investments είναι ο επιχειρηματικός βραχίονας που διαθέτει τη μεγαλύτερη αλυσίδα πολυκαταστημάτων και σούπερ μάρκετ της χώρας και η SM Prime είναι ο μεγαλύτερος διαχειριστής εμπορικών κέντρων της χώρας.

Γεννηθείς το 1924 στην κινεζική επαρχια Fujian, μετακόμισε στις Φιλιππίνες όταν ήταν 12 χρόνων και τότε ξεκίνησε τη δραστηριοποίησή του στο λιανεμπόριο, εργαζόμενος στο συνοικιακό κατάστημα του πατέρα του. Εξοικονόμησε κάποια χρήματα και το 1958 ξεκίνησε τη δική του επιχείρηση με υποδήματα, ονόματι ShoeMart.



Τις επόμενες έξι δεκαετίες, η ShoeMart αναπτύχθηκε και άλλαξε το όνομά της σε "SM". Ο Sy άνοιξε το 1972 ένα κατάστημα υποδημάτων 20.000 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο διηύθυνε η 22χρονη κόρη του, Teresita Sy-Coson.

Ο Sy καλλιέργησε την κουλτούρα του εμπορικού κέντρου στις Φιλιππίνες, όπου λόγω κλίματος τα ψώνια στις ανοιχτές αγορές είναι μια δυσάρεστη εμπειρία. Τώρα η SM Prime διευθύνει 70 εμπορικά κέντρα στις Φιλιππίνες και άλλα επτά στην Κίνα.


Το 1974 επεκτάθηκε στην αγορά των ακινήτων. Σήμερα ο όμιλός του κατέχει 49 περιφερειακά πρότζεκτ ακίνητης περιουσίας, 6 ξενοδοχεία και 9 κτίρια. Το 1976 εξαγόρασε την τράπεζα Acme Savings Bank, σηματοδοτώντας την είσοδο του επιχειρηματία στον τραπεζικό τομέα.

Ο Sy αποχώρησε από την προεδρία της επιχείρησής του το 2017, υιοθετώντας τον τίτλο του "επίτιμου προέδρου" και αφήνοντας στα παιδιά του και στην ομάδα του το τιμόνι του ομίλου.
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html