Αχελώος: Η γέφυρα των… στεναγμών! | ΦΩΤΟ « Aitoloakarnania 247

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

ΤΟΠ NEWS

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Αχελώος: Η γέφυρα των… στεναγμών! | ΦΩΤΟ

Κατηγορία Αιτωλοακαρνανία στις   9:00 μ.μ.  |  Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

gefyra-axeloou (3)

Καταγγελίες κατοίκων στη «Σ» για την κατάσταση του οδοστρώματος
Ως «σφαγείο» χαρακτηρίζουν την γέφυρα του Αχελώου οι κάτοικοι της Στράτου και των γύρω περιοχών που αναγκάζονται να την χρησιμοποιούν καθημερινά.Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες: «η γέφυρα βρίσκεται σε τόσο κακή κατάσταση που η πορεία του αυτοκινήτου μπορεί να αλλάξει, ακόμη κι αν είσαι υποψιασμένος και γνωρίζεις τους κινδύνους. Με δίκυκλο δεν τολμάμε να περάσουμε καθόλου καθώς υπάρχουν τρύπες, ενώ έχουν δημιουργηθεί σε πολλά σημεία και «σαμαράκια». Τις ημέρες που βρέχει η γέφυρα μετατρέπεται σε λίμνη».


kostas-sideris
Ο Κώστας Σιδέρης

Τα προβλήματα της γέφυρας του Αχελώου δεν είναι μόνο αυτά. Ο κάθε οδηγός που περνάει από το σημείο εύκολα μπορεί να αντιληφθεί τους κινδύνους. Ο καταγγέλλων Κώστας Σιδέρης κάτοικος της Στράτου τονίζει: «στη γέφυρα του Αχελώου υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για κάθε οδηγό που περνάει. Όταν βρέχει μετατρέπεται σε λίμνη, σε πολλά σημείο η άσφαλτος έχει ανοίξει, σε άλλα έχει φουσκώνει και αλλού έχουν δημιουργηθεί «σαμαράκια». Δεν υπάρχει καμία ορατότητα όταν βρέχει. Πρέπει να βρεθεί λύση πρώτα για την άσφαλτο και ύστερα να εξεταστεί το θέμα του φωτισμού. Όσοι περνάμε συχνά θεωρούμε τους εαυτούς μας τυχερούς. Ακόμη και η σήμανση που υπάρχει δεν φαίνεται».


giannis-litras
Ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας

Στον αντίποδα ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων της Δυτικής Ελλάδας Γιάννης Λύτρας, ερωτηθείς για τις καταγγελίες σημειώνει: «υπάρχει σοβαρό θέμα με τη γέφυρα του Αχελώου και γι’ αυτό έχουμε εντάξει την βελτίωσή της σε εργολαβία. Η εργολαβία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο για έλεγχο και μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία θα υπογραφεί η σύμβαση για να ξεκινήσουν τα έργα ύψους 5εκατ. ευρώ. Περιλαμβάνει την επισκευή της γέφυρας και όλου του δρόμου μέχρι τον κόμβο Κουβαρά. Πιο συγκεκριμένα στην γέφυρα θα «φρεζαριστεί» και θα αντικατασταθεί ο ασφαλτοτάπητας, θα πραγματοποιηθεί διάνοιξη των υδρορροών και θα αντικατασταθούν τα κάγκελα όπου είναι σάπια ή χαλασμένα. Αμέσως μετά την γέφυρα και μέχρι τον κόμβο του Κουβαρά προβλέπεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου όπου χρειάζεται, ο καθαρισμός πέριξ του δρόμου, το άνοιγμα των φρεατίων και η συντήρηση και αποκατάσταση του φωτισμού».Σχετικά με το αίτημα των κατοίκων της Στράτου για φωταγώγηση της γέφυρας ο κ. Λύτραςυπογράμμισε ότι: «για να τοποθετηθούν κολόνες ηλεκτροφωτισμού στη γέφυρα είναι πολύ δύσκολο διότι για να μπουν οι βάσεις χρειάζεται χώρος 80×80 και αν γίνει κάτι τέτοιο θα καλυφθεί το πεζοδρόμιο και ίσως είναι επικίνδυνο για τους οδηγούς».
gefyra-axeloou (5)
gefyra-axeloou (6)
gefyra-axeloou (1)
gefyra-axeloou (2)
gefyra-axeloou (3)
gefyra-axeloou (4)
Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση» 

Πηγή: sinidisi.gr 
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html