Γνωρίζετε για ποιο λόγο τα PIN των τραπεζικών καρτών είναι τετραψήφια; « Aitoloakarnania 247

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

ΤΟΠ NEWS

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Γνωρίζετε για ποιο λόγο τα PIN των τραπεζικών καρτών είναι τετραψήφια;

Κατηγορία Ενδιαφέροντα στις   9:00 μ.μ.  |  Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Γνωρίζετε για ποιο λόγο τα PIN των τραπεζικών καρτών είναι τετραψήφια;
εχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα PIN των τραπεζικών καρτών έχουν μόνο 4 ψηφία;

Αν λάβουμε μάλιστα υπόψη μας ότι σε κάθε Αυτόματο Μηχάνημα Ανάληψης Μετρητών (Automated Teller Machine - ΑΤΜ) μπορούμε να κάνουμε συναλλαγές χρημάτων με κάρτες, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι οι κατασκευαστές των ΑΤΜ δεν φρόντισαν ώστε να ζητείται ένα πιο μεγάλο PIN, εξαψήφιο ή οκταψήφιο, όπως γίνεται και με το email μας.


Υπάρχει μια ιστορία πίσω από αυτό. Το ATM «εφευρέθηκε» από το Σκωτσέζο John Adrian Shepherd-Barron, τον άνθρωπο που πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη των μηχανημάτων. Κατά τις δοκιμές ο Barron είχε προτείνει και ένα εξαψήφιο κωδικό PIN.



Ωστόσο, το πρώτο πρόσωπο που χρησιμοποίησε την «εφεύρεση» ήταν η σύζυγός του Caroline, η οποία όμως απέρριψε την ιδέα της χρήσης ενός εξαψήφιου PIN για την εφεύρεσή του συζύγου της, επειδή μπορούσε να θυμηθεί μόνο μέχρι τέσσερις αριθμούς.

Συγκεκριμένα, όταν ο Barron επινόησε την ιδέα, συνειδητοποίησε ότι μπορούσε να θυμηθεί τον εξαψήφιο αριθμό που είχε στο στρατό. Αλλά αποφάσισε να το ελέγξει με τη σύζυγό του Caroline. «Πάνω στο τραπέζι της κουζίνας είπε (σ.σ. η σύζυγός του) ότι θα μπορούσε να θυμηθεί μόνο τέσσερις αριθμούς, οπότε χάρη σε εκείνη, τα τέσσερα στοιχεία έγιναν το παγκόσμιο πρότυπο», είπε γελώντας.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές τράπεζες στις μέρες μας που προσφέρουν εξαψήφιο PIN, για λόγους ασφαλείας, όσοι από εσάς χρησιμοποιούν τετραψήφιο PIN, θα έπρεπε να ευγνωμονούν την Caroline!
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html