Ναύπακτος: Έρχονται πάνω από 100 νέες συλλήψεις για τα ναρκωτικά « Aitoloakarnania 247

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

ΤΟΠ NEWS

Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Ναύπακτος: Έρχονται πάνω από 100 νέες συλλήψεις για τα ναρκωτικά

Κατηγορία Ναύπακτος στις   8:06 π.μ.  |  Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Αποτέλεσμα εικόνας για Ναύπακτος: Έρχονται πάνω από 100 νέες συλλήψεις για τα ναρκωτικά


Οι 39 πρώτες συλλήψεις, είναι ελάχιστες μπροστά σε αυτές που θα ακολουθήσουν, λένε άνθρωποι που σχετίζονται με την έρευνα στην υπόθεση των ναρκωτικών στη Ναύπακτο.

Ενώ η πόλη ακόμα κλυδωνίζεται από το μέγεθος της επιχείρησης που ξεκίνησε την Τρίτη τα ξημερώματα στη Ναύπακτο, νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για πολλαπλάσιες νέες συλλήψεις. Μάλιστα, ισχυρίζονται πως προετοιμάζονται για περισσότερες από 100 συλλήψεις.

Η αστυνομία αυτή την στιγμή έχει επικεντρωθεί σε δύο πρόσωπα κλειδιά τα οποία αναζητεί, των δύο ομάδων που δρούσαν στην πόλη.

Σύμφωνα με της πληροφορίες που έδωσε στην δημοσιότητα η αστυνομία, στην κορυφή του κυκλώματων, ήταν τέσσερα άτομα για τις δύο διαφορετικές ομάδες.

Όλα τα στοιχεία οι άνδρες της αστυνομίας τα συγκεντρώνουν από τον Ιούλιο, οπότε και ξεκίνησαν οι καταγραφές των τηλεφωνικών συνομιλιών. Σε αυτές, οι συμμετέχοντες μιλούν ανενόχλητοι, χωρίς την υποψία παρακολουθήσεων.

Άλλωστε, στην πόλη της Ναυπάκτου, τέτοια επιχείρηση γίνεται για πρώτη φορά.

Οι 36 που αφέθηκαν σήμερα ελεύθεροι, θα κληθούν σε τακτική διαδικασία με κλητεύσεις στον ανακριτή, ενώ οι νέες συλλήψεις ενδεχομένως να οδηγηθούν με την διαδικασία του αυτοφώρου.

Ας δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά τι συμβαίνει στην αυτόφωρη διαδικασία:

Το αστυνομικό όργανο ή ο ανακριτικός υπάλληλος που συνέλαβε το δράστη επ’ αυτοφώρω για την διάπραξη κάποιου  πλημμελήματος,  συντάσσει έκθεση σύλληψης του δράστη και βεβαίωση του εγκλήματος που διαπράχθηκε και έχει την υποχρέωση να προσάγει αμέσως τον δράστη ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Όταν κανείς συλλαμβάνεται στα πλαίσια του αυτοφώρου, προσάγεται στο Αστυνομικό Τμήμα ή στην Αστυνομική Διεύθυνση για σήμανση, φωτογραφίες κλπ κι έπειτα, θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν, δηλαδή αυθημερόν ή την επόμενη μέρα, να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα ποινικής δίωξης. Μέχρι τότε,  παραμένει κρατούμενος στην Αστυνομία. Ο Εισαγγελέας, αποφασίζει εάν ο συλληφθείς θα δικαστεί αμέσως από το αρμόδιο Δικαστήριο  ή εάν θα οριστεί τακτική δικάσιμος, οπότε και αφήνεται ελεύθερος. Η κράτηση αυτή, δηλαδή η προσωρινή κράτηση δεν μπορεί να ξεπερνά τις είκοσι τέσσερις ώρες από την προσαγωγή. Αν μέσα στην προθεσμία αυτή δεν μπορεί να εισαχθεί η υπόθεση στο ακροατήριο, για οποιονδήποτε λόγο, ο Εισαγγελέας μπορεί να παραπέμψει τον κατηγορούμενο στον ανακριτή, ο οποίος οφείλει μέσα σε προθεσμία είκοσι τεσσάρων ωρών να αποφασίσει για την προσωρινή κράτηση ή όχι του κατηγορούμενου. Αν εκδοθεί ένταλμα προσωρινής κράτησης του κατηγορούμενου,  δεν επιτρέπεται η προσωρινή απόλυσή του.

Στη Δίκη καλούνται και οι μάρτυρες προφορικά, καθώς και άλλοι τυχόν συμμέτοχοι στο έγκλημα, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν εντός των ορίων του αυτοφώρου.
Εάν ο Εισαγγελέας κρίνει ότι συντρέχουν λόγοι να μην εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία, ορίζει ρητή (τακτική) δικάσιμο για την εκδίκαση της υπόθεσης.

Τότε, ο  Εισαγγελέας γνωστοποιεί προφορικά τα στοιχεία της κατηγορίας στον κατηγορούμενο και δεν απαιτείται κοινοποίηση σ αυτόν κλητήριου θεσπίσματος (κλήσης).

Αν την ημέρα προσαγωγής του κατηγορούμενου στον Εισαγγελέα δεν συνεδριάζει το αρμόδιο δικαστήριο, τότε, είτε ορίζεται έκτακτη δικάσιμη για την ίδια ημέρα, είτε εφόσον είναι αδύνατη η συγκρότηση αυτού του δικαστηρίου αυθημερόν, για την επόμενη ημέρα.

Πηγή: npress.gr 
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html