Η απαράδεκτη ανακοίνωση Καραπάνου σε βάρος αντιπάλου του « Aitoloakarnania 247

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

ΤΟΠ NEWS

Κυριακή 28 Απριλίου 2019

Η απαράδεκτη ανακοίνωση Καραπάνου σε βάρος αντιπάλου του

Κατηγορία Πολιτικά στις   4:00 μ.μ.  |  Κυριακή 28 Απριλίου 2019


Ένα από τα πιο ειρωνικά, προσβλητικά, υποτιμητικά και εν τέλει απαράδεκτα κείμενα που έχει δει η χώρα σε προεκλογική περίοδο ήταν εκείνο που δημοσιοποίησε πριν από δυο μέρες(μάλιστα ως δελτίο Τύπου!) ο Νίκος Καραπάνος, δήμαρχος Μεσολογγίου.

Και όταν αναφερόμαστε σε προεκλογική περίοδο εννοούμε κάθε είδους, είτε τοπικών είτε εθνικών εκλογών.

Στόχος ο αντίπαλος του δημάρχου για την επανεκλογή του ο Κώστας Λύρος. Ίσως να μην είναι σωστό να αναφερθεί κανείς σε λεπτομέρειες για έναν αληθινό λίβελο, ο οποίος ξεπερνά τα όρια σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς, ίσως και να μην διορθώνεται καν με μια συγγνώμη.

Το ενδιαφέρον-ακόμη και παράξενο- είναι πως ο κ. Λύρος δεν το «σήκωσε» το θέμα, παρότι άλλος στη θέση του τουλάχιστον θα είχε καταγγείλει το ύφος και την αισθητική που διέπει την ανακοίνωση.

Πέρα όμως από τις αναφορές για «αμίλητο νερό», τις ειρωνείες σχετικά με την ρητορική ικανότητα του αντιπάλου και τις συνεχείς προκλήσεις, υπάρχει και μια πολιτική διάσταση στην ανακοίνωση για να μην πούμε ιδεολογική.

Ο κ. Καραπάνος δεν υποτιμά απλώς τον αντίπαλό του, δεν τον προσβάλει απλώς, αλλά παρουσιάζεται σχεδόν ως «φυσικά» ανώτερος.

Ως πιο «ταλαντούχος», ως έχων την ρητορική ικανότητα και το «χάρισμα», κάτι σαν μια έμφυτη «αριστεία» δηλαδή, η οποία σε οποιαδήποτε μονομαχία ή πρόκληση θα εμφανιστεί. Μακριά από την κανονική αριστεία, φυσικά, η οποία είναι κάτι άλλο…

Με την έπαρση κανείς δεν έχει εκλεγεί πάντως, άσε που οι ψηφοφόροι όταν διαβάζουν κάτι τέτοια δύσκολα σε ψηφίζουν.

Μοιάζεις άλλωστε να μην την χρειάζεσαι την ψήφο τους, σαν να βγαίνεις από μόνος σου στο αξίωμα που θες. Ίσως είναι κάποια μόδα…

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html