Μεσολόγγι: Σε τροχιά δημιουργίας Ανοιχτού Εμπορικού Κέντρου « Aitoloakarnania 247

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

ΤΟΠ NEWS

Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Μεσολόγγι: Σε τροχιά δημιουργίας Ανοιχτού Εμπορικού Κέντρου

Κατηγορία Μεσολόγγι στις   9:58 π.μ.  |  Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Αποτέλεσμα εικόνας για Μεσολόγγι


Δήμος Μεσολογγίου και Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος κατέθεσαν κοινή πρόταση η οποία βρίσκεται σε φάση αξιολόγησης

Μετά από μία μακρά περίοδο επεξεργασίας και διαβούλευσης με τις επιχειρήσεις του εμπορικού κέντρου του Μεσολογγίου, κατατέθηκε ένας ολοκληρωμένος φάκελος υποψηφιότητας για το πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» του Ε.Π. 2014-2020. Αυτό προέκυψε με τη συνεργασία του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου και του Δήμου Μεσολογγίου. Η πρώτη συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Νίκου Καραπάνου και του Προέδρου του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Βασίλη Σπυρόπουλου πραγματοποιήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2018.

Η πρόταση περιλαμβάνει παρεμβάσεις στις προσόψεις των καταστημάτων, αλλαγή του οδοφωτισμού κατά μήκος των δρόμων που επιλέχθηκαν, σταθμούς ενοικίασης ποδηλάτων, κλιματιζόμενες στάσεις αστικής συγκοινωνίας και αναπλάσεις των πλατειών Κένεντυ και Πέντε Πρωθυπουργών, όπως επίσης αναπλάσεις οδών. Παράλληλα, περιλαμβάνει εγκατάσταση δωρεάν Wi-Fi για την χρήση εφαρμογών που θα διευκολύνουν τα καταστήματα στην ανακοίνωση των ειδικών εκπτώσεών τους.

Η πρόταση αφορά ανοιχτό εμπορικό κέντρο το οποίο θα εκτίνεται στις οδούς Σπ. Μουστακλή, στη συνέχεια της Σταυροπούλου, στην Ελεύθερων Πολιορκημένων, Θυσίας, Λόρδου Βύρωνα, Ελ. Βενιζέλου, Αλεξανδροπούλου και Λιακατά, όπως σημειώνει ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου Βασίλης Σπυρόπουλος.

Θα διατεθούν 3.000 ευρώ ανά επιχείρηση, ώστε να αποκτήσουν ομοιομορφία και ενιαία εικόνα όπως στα εμπορικά κέντρα και 1,5 εκατ. ευρώ στο Δήμο Μεσολογγίου για τα έργα υποδομής που απαιτούνται.

«Υπάρχει η προέγκριση και φαίνεται ότι πληρούμε τις προδιαγραφές. Η πρόταση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου και του Δήμου Μεσολογγίου στην παρούσα φάση βρίσκεται στο στάδιο αξιολόγησης. Είναι θετικό αν υλοποιηθεί και θα κρατήσει τον κόσμο στην αγορά της πόλης, η οποία θα αναζωογονηθεί και θα ανανεωθεί. Το κέντρο της πόλης θα αποκτήσει τα χαρακτηριστικά ενός εμπορικού κέντρου» τόνισε στη «Σ» ο κ. Σπυρόπουλος.

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση» 
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html