Στο πόδι το νοσοκομείο Μεσολογγίου μετά από σεισμό… « Aitoloakarnania 247

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

ΤΟΠ NEWS

Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Στο πόδι το νοσοκομείο Μεσολογγίου μετά από σεισμό…

Κατηγορία Μεσολόγγι στις   11:26 π.μ.  |  Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Στο πόδι το νοσοκομείο Μεσολογγίου μετά από σεισμό…

Αυτό ήταν το σενάριο άσκησης ετοιμότητας

Άσκηση ετοιμότητας σε περίπτωση σεισμού πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο Μεσολογγίου με την συμμετοχή της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και κυρίως του στρατού, που συνέβαλε στην επιτυχημένη διεξαγωγή της.

Το σενάριο προέβλεπε σεισμό και στη συνέχεια φωτιά στο μαγειρείο, τραυματισμό του μάγειρα και εγκλωβισμό ατόμων στους ορόφους και στην ταράτσα. Όταν έγινε ο σεισμός, ο στρατός έστησε σκηνές στον προαύλιο χώρο, όπου κατέβηκαν ασθενείς, φυσικά με την βοήθεια νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και όλων των εργαζομένων. Στην μια σκηνή λειτουργούσε παθολογικός τομέας, στην δεύτερη χειρουργικός, στην τρίτη ΤΕΠ και σε μια άλλη χειρουργείο.

Επίσης είχε προβλεφθεί γραφείο κίνησης που καθοδηγούσε τους ασθενείς και τους συνοδούς στον αντίστοιχο τομέα, λαμβάνοντας πρώτα τα στοιχεία. Στο σενάριο υπήρχαν τραυματίες, χειρουργημένοι, μια έγκυος γυναίκα που επρόκειτο να γεννήσει, καθώς και καρδιολογικά και ορθοπεδικά περιστατικά.

Όλοι οι γιατροί βρίσκονταν επί ποδός, ενώ οι νοσηλευτές βοηθούσαν στην τακτοποίηση των ασθενών στις σκηνές. Επιπλέον μεταφέρθηκαν όλα τα απαραίτητα υλικά και παράλληλα οι τεχνικοί του νοσοκομείου ηλεκτροδότησαν και υδροδότησαν τις σκηνές.

Αφού έγινε η τακτοποίηση των ασθενών, κλήθηκε η πυροσβεστική για τον απεγκλωβισμό όσων είχαν εγκλωβιστεί στους ορόφους και στην ταράτσα. Επιστρατεύτηκαν τρία οχήματα με τον κατάλληλο εξοπλισμό και οι πυροσβέστες μπήκαν στο εσωτερικό με μάσκες και μπουκάλες οξυγόνου και απεγκλώβισαν τον τραυματισμένο μάγειρα, τον οποίο παρέλαβε ασθενοφόρο. Επίσης τοποθετήθηκε σκάλα για να κατέβει άτομο από τον δεύτερο όροφο, ενώ κλιμακοφόρο κατέβασε τραυματία από την ταράτσα. Τον ρόλο των ασθενών και τραυματιών είχαν αναλάβει εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

Επιπλέον την κίνηση και την διαχείριση του πανικού του κόσμου που σύμφωνα με το σενάριο πληροφορήθηκε το συμβάν, είχαν αναλάβει οι φύλακες που βρίσκονταν στην εξωτερική είσοδο, ενώ την κίνηση και την διευκόλυνση των πυροσβεστικών οχημάτων είχε αναλάβει η αστυνομία.

Την άκρως επιτυχημένη άσκηση παρακολούθησαν από κοντά εκπρόσωποι του υπουργείου Υγείας που έδωσαν τα θερμά τους συγχαρητήρια για την άψογη διοργάνωση και τον εξαιρετικό συντονισμό που είχε στην ευθύνη του ο Διοικητής, Π. Παπαδόπουλος.

Όλα πήγαν σύμφωνα με το σενάριο χωρίς καμία αστοχία, ενώ παρών ήταν και ο Διοικητής των νοσοκομείων Αιτωλοακαρνανίας κ. Τζόλης, καθώς και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Π. Σκαρμούτσος.




aixmi-news.gr / Βάσω Βήττα
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html