Ανατριχιαστική αποκάλυψη: Αυτός είναι ο απίστευτος λόγος που δεν ανοίγουν τα σούπερ μάρκετ "Σκλαβενίτης" τις Κυριακές! « Aitoloakarnania 247

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

ΤΟΠ NEWS

Σάββατο 27 Απριλίου 2019

Ανατριχιαστική αποκάλυψη: Αυτός είναι ο απίστευτος λόγος που δεν ανοίγουν τα σούπερ μάρκετ "Σκλαβενίτης" τις Κυριακές!

Κατηγορία Ελλάδα στις   6:00 π.μ.  |  Σάββατο 27 Απριλίου 2019

Ανατριχιαστική αποκάλυψη: Αυτός είναι ο απίστευτος λόγος που δεν ανοίγουν τα σούπερ μάρκετ
Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης είναι από τις λίγες επιχειρήσεις που τις εργάσιμες Κυριακές παραμένει κλειστή.

Σε όλα της τα καταστήματα έγκαιρα είχε αναρτήσει ταμπέλα με την οποία ενημέρωνε τους πελάτες της ότι δε θα λειτουργήσει κανένα κατάστημά της.

Ειδικά στον κλάδο σούπερ μάρκετ είναι από τις λίγες επιχειρήσεις που κάνει τέτοια επιλογή «σπάζοντας» στην πράξη το νόμο που έχει καθιερώσει οκτώ εργάσιμες Κυριακές σε όλο το χρόνο.

Η μόνη Κυριακή που λειτουργούν τα καταστήματα Σκλαβενίτης είναι η τελευταία του χρόνου.

Το ερώτημα είναι γιατί η Σκλαβενίτης κάνει αυτή την επιλογή.

undefined

Αλλά για να απαντηθεί χρειάζεται κανείς να ανατρέξει στον τρόπο που έχει αποφασίσει να πορευτεί η οικογένεια επιχειρηματικά.

Η επιχείρηση μέσα στην κρίση δεν απέλυσε κανέναν, δεν μείωσε μισθούς, αλλά αντίθετα, άνοιξε κι άλλα υποκαταστήματα και δημιούργησε χιλιάδες θέσεις εργασίας!

Αποκορύφωμα της τακτικής επέκτασης και κυριαρχίας της στην ελληνική αγορά είναι η αίσια ολοκλήρωση του deal με την Μαρινόπουλος και η διάσωση πάνω από 10.000 θέσεων εργασίας.

Οι εργαζόμενοι εκτιμούν την επιχείρηση που έχει σεβαστεί τα βασικά δικαιώματά τους, και το γεγονός ότι δεν απολύει τους παλιούς για να προσλάβει πάρτ τάιμ νέους, με κατώτερους μισθούς, αλλά και το ότι οι περισσότεροι καταφέρνουν να βγουν στη σύνταξη από την εργασία τους στη Σκλαβενίτης.

Οι άνθρωποι που ηγούνται της εταιρείας είναι προσηλωμένοι σε αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά: τη δουλειά τους.

undefined

Μία δουλειά που έχει στηριχθεί στο τρίπτυχο (με την συγκεκριμένη σειρά): ικανοποιημένοι εργαζόμενοι, ικανοποιημένοι πελάτες, ικανοποιημένοι προμηθευτές.

Δεν είναι τυχαίο ότι συχνά ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Γεράσιμος Σκλαβενίτης, δηλώνει πως «κινητήρια δύναμη αποτελούν οι διαρκείς προσπάθειες των εργαζομένων μας για την ικανοποίηση των πελατών μας και οι άριστες σχέσεις μας με τους προμηθευτές μας».

Με όλα αυτά, προφανώς, η εργασία την Κυριακή είναι… περιττή!

Η απάντηση του "Σκλαβενίτη" για μειώσεις μισθών στους υπαλλήλους!
Ο όμιλος Σκλαβενίτη έγινε ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες στη χώρα μετά την εξαγορά του δικτύου Μαρινόπουλου καθώς ο συνολικός αριθμός εργαζομένων φθάνει τους 20.000. Το δίκτυο καταστημάτων με τα χρώματα του Σκλαβενίτη αριθμεί 495 σε όλη την Ελλάδα και στην Κύπρο ενώ πριν την εξαγορά η Σκλαβενίτης με λιγότερα από τα μισά καταστήματα απασχολούσε 8.577 άτομα.

Η διοίκηση του ομίλου Σκλαβενίτη σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα αποφάσισε να προχωρήσει σε περικοπές μισθών αρχικά στα στελέχη που προέρχονται από τον πρώην Μαρινόπουλο. Με βάση όσα γράφτηκαν σήμερα σε ιστοσελίδες, σε περίπου 300 μεσαία και ανώτερα στελέχη τους ανακοινώθηκε ότι θα γίνουν άμεσα περικοπές στις αποδοχές τους στα επίπεδα του 40%, ενώ οι εργαζόμενοι με αμοιβές που ξεπερνούν τις 3.000 ευρώ το μήνα θα υποστούν μειώσεις που θα φθάνουν τα 1.000 ευρώ.

Τι απαντά η εταιρία
Η εταιρία έδωσε διευκρινήσεις για τα εν λόγω ρεπορτάζ, διαψεύδοντάς τα κατηγορηματικά. Όπως αναφέρει η εταιρία, οι πληροφορίες που αναφέρονται στα ρεπορτάζ δεν ισχύουν στην έκταση και στο βαθμό που περιγράφεται και τονίζουν πως το σχέδιο αφορά έως 14 στελέχη της πρώην Μαρινόπουλος και όχι περί τα 300, όπως γράφτηκε.

Πηγές της εταιρείας υπογράμμισαν επίσης ότι τα εν λόγω στελέχη «δεν έχουν ουσιαστικό αντικείμενο στο νέο όμιλο, αφού τα καθήκοντα που εκτελούσαν στην Μαρινόπουλος καλύπτονται ήδη από στελέχη της Σκλαβενίτης». Προσθέτουν επίσης ότι η μείωση των απολαβών τους, -η οποία είναι πολύ μικρότερη απ’ ότι λένε οι πληροφορίες- εντάσσεται στο πλαίσιο εξορθολογισμού του μισθολογικού κόστους.

Τέλος, υπογραμμίζουν πως η διοίκηση κατέληξε σε αυτή τη λύση, καθώς δεν σκέφτηκε ποτέ να προχωρήσει στην απόλυσή τους. Είναι γνωστή άλλωστε η σχέση διοίκησης – εργαζόμενων στον Σκλαβενίτη.
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html