ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ:Τι θα δούμε τη βραδιά της Μ.Παρασκευής « Aitoloakarnania 247

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

ΤΟΠ NEWS

Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ:Τι θα δούμε τη βραδιά της Μ.Παρασκευής

Κατηγορία Πάσχα στις   8:58 π.μ.  |  Τετάρτη 24 Απριλίου 2019


Με τρόπο ξεχωριστό ετοιμάζεται η πόλη να ζήσει την κορύφωση του θείου δράματος τη Μεγάλη Παρασκευή.
Σύμφωνα με τα όσο μπορέσαμε να συλλέξουμε,η περιφορά των δύο επιταφίων των αντίστοιχων κεντρικών ενοριών της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Δημητρίου,θα ακολουθήσουν κοινή πορεία,όπως συμβαίνει όλα τα χρόνια.
Ο επιτάφιος της Αγίας Παρασκευής,συναντά αυτόν του Αγίου Δημητρίου,έξω από τον Μητροπολιτικό Ναό και ακολουθώντας κοινή πορεία από  φτάνουν στο Ενετικό λιμάνι της Ναυπάκτου.Της πομπής προηγείται η  Παπαχαραλάμπειος δημοτική φιλαρμονική υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Δημήτρη Αμπατζή.
Καθ’ολη τη διάρκεια του τελετουργικού,η Μικτή χορωδία Ναυπάκτου υπο τη διεύθυνση του μαέστρου της Τοντόρ Καμπακτσίεβ και η καλεσμένη ερμηνεύτρια-σοπράνο Μαρία Κρούσκου,θα αποδώσουν ύμνους της Μεγάλης Παρασκευής ενώ στο πιάνο θα βρίσκεται ο μουσικός Βασίλης Ακριβός.
Oι δύο επιτάφιοι,διασχίζοντας το καλντερίμι δυτικά του λιμανιού,θα κατέλθουν στο νότιο τμήμα του όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγ.Βλασίου κ. Ιερόθεος θα απευθύνει το θεολογικό μήνυμα της ημέρας
Από νωρίς,ανάβουν οι φωτιές στις πολεμίστρες του λιμανιού ανατολικά και δυτικά, με στουπιά και εύφλεκτο υγρό μέσα σε ειδικό δοχείο,η θάλασσα του  λιμανιού γεμίζει με αναμμένα φαναράκια,στον νυχτερινό πένθιμο ουρανό αφήνονται δεκάδες λευκά φωτιζόμενα μπαλόνια συμβολίζοντας τις ψυχές των ανθρώπων ενώ τα βεγγαλικά που πέφτουν στον ουρανό με το πέρασμα των επιταφίων, συμβολίζούν την συντριπτική νίκη του Χριστού δια της Αναστάσεώς του, απέναντι στο σκοτάδι και το θάνατο
Με αυτόν τον τρόπο,(την κοινή πορεία των Επιταφίων) γιορτάζεται  η Μεγάλη Παρασκευή στη Ναύπακτο δεκαετίες ολόκληρες με τις φωτιές που έβαζαν στις πολεμίστρες του,οι ψαράδες από τη δεκαετία του 50.
Η Ναύπακτος και φέτος φιγουράρει πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των επισκεπτών,με τις κρατήσεις των ξενοδοχείων να αγγίζουν την πληρότητα ,καθιστώντας την ανάμεσα στους κορυφαίους Πασχαλινούς προορισμούς.
Όσοι δεν το έχετε ζήσει,απλά πρέπει να την επισκεφθείτε !




nafpaktianews
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html