Αγρίνιο: Στα ύψη η τιμή των καυσίμων « Aitoloakarnania 247

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

ΤΟΠ NEWS

Κυριακή 28 Απριλίου 2019

Αγρίνιο: Στα ύψη η τιμή των καυσίμων

Κατηγορία Αγρίνιο στις   6:00 μ.μ.  |  Κυριακή 28 Απριλίου 2019

Αγρίνιο: Στα ύψη η τιμή των καυσίμων
Μόνο τον τελευταίο μήνα η τιμή της αμόλυβδης αυξήθηκε κατά 15 λεπτά – Πλήγμα και για τους βενζινοπώλες της περιοχής, οι οποίοι είδαν την κίνηση να μειώνεται μέχρι και 20%

«Φωτιά» έχει πάρει το τελευταίο διάστημα, η τιμή των καυσίμων τόσο σε πανελλαδικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, με αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών να έχει περιορίσει τις μετακινήσεις του με το αυτοκίνητο έτσι ώστε να περιορίσει τα έξοδα. Στην περιοχή, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Βενζινοπωλών Αιτωλοακαρνανίας –  Λευκάδας Δημοσθένη Κακούρη: «η τιμή της «κατοστάρας» κυμαίνεται πάνω από 1,90 στα περισσότερα πρατήρια υγρών καυσίμων, ενώ η τιμή της απλής αμόλυβδης κυμαίνεται μεταξύ 1,65 και 1,70».

Οι αυξημένες τιμές έχουν επηρεάσει κατά πολύ τους βενζινοπώλες, οι οποίοι είναι και αυτοί «θύματα» των υψηλών διεθνών τιμών, δεδομένου πως τα έξοδα των πρατηρίων τους «τρέχουν» και οι καταναλωτές έχουν περιορίσει κατά πολύ τις μετακινήσεις τους, αγγίζοντας σε ποσοστό το 20% ενώ μόνο τον τελευταίο μήνα η τιμή της βενζίνης έχει αυξηθεί κατά 15 λεπτά περίπου.

kakouris-dimosthenis
Ο Πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας Δημοσθένης Κακούρης
Ο κ. Κακούρης δήλωσε ειδικότερα στη «Σ»: «αλματώδης είναι αύξηση που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στα καύσιμα. Μόνο τον τελευταίο μήνη η αμόλυβδη έχει αυξηθεί κατά περίπου 15 λεπτά. Ήδη η τιμή της αγγίζει το 1,70 κατά μέσο όρο. Η κατάσταση αυτή έχει δυσκολέψει τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν περιορίσει κατά πολύ τις μετακινήσεις τους. Η εκτίμηση είναι πως θα σταθεροποιηθεί για ένα μικρό χρονικό διάστημα στην τιμή αυτή, ενώ θα υπάρξει σημαντική πτώση κατά το διάστημα που θα πλησιάζει το καλοκαίρι. Τα χρήματα που διαθέτει ο κόσμος για τα καύσιμα πλέον δεν ξεπερνούν τα 20 ευρώ. Ως βενζινοπώλες όταν η τιμή του βαρελιού ανεβαίνει προσπαθούμε να κρατήσουμε σταθερές τις τιμές, παρά το κόστος εξόδων που έχουμε».

Από το τέλος του 2018 μέχρι και σήμερα η τιμή της αμόλυβδης έχει κάνει «άλμα» 13,2 λεπτά. Διεθνείς αναλυτές εκτιμούν ότι λόγω γεωπολιτικών εντάσεων, η διεθνής τιμή του πετρελαίου μπορεί να αυξηθεί κατά 10 δολάρια!

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση» 
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html